Beneficis d’una bona atenció al client per a les empreses

L’atenció al client en una empresa és una eina fonamental que pot ser molt eficaç si s’utilitza adequadament. Donar un bon servei al client és un avantatge competitiu que repercuteix en l’èxit i la rendibilitat de les companyies, ja que està estretament relacionada amb la fidelització dels consumidors.

atencion al cliente

Com més estreta sigui la relació de satisfacció que s’aconsegueix amb els clients, més recursos generarà en l’empresa. En canvi, una atenció al client deficient pot provocar la cerca del mateix producte o servei a una altra empresa on aquest client és atès de forma més eficient i qualitativa.

 

 

Beneficis d’una bona atenció al client

 

La qualitat en l’atenció al client proporciona diversos beneficis en l’empresa. A continuació llistem algunes raons de perquè és important tenir un bon servei d’atenció al client:

 

  • Proporciona un increment de les vendes i la rendibilitat, ja que crearà clients satisfets que triïn recurrentment la mateixa empresa per a un producte o servei.
  • Crea fidelització i lleialtat del client, que tornarà a la mateixa empresa cada vegada que el necessiti.
  • Millora la productivitat de l’empresa, que gastarà menys recursos a gestionar queixes o devolucions.
  • Millora la motivació i l’ambient intern del lloc de treball, ja que els empleats estaran menys exposats a resoldre queixes o problemes amb clients enfadats.
  • Millora la imatge i reputació de l’empresa.

 

Claus per a una bona atenció al client

 

Els passos per a donar un bon servei al client són múltiples i variats i depenen en gran manera de l’estratègia empresarial i els valors de marca. No obstant això, existeixen algunes tècniques i tips universals per a donar un bon servei al client:

 

  • Oferir una atenció experta i personalitzada. El client agrairà tenir un servei d’atenció pròxim que respongui a les seves necessitats.
  • No fer esperar al client. Mantenir unes quotes altes d’espera del client quan busca respostes o el servei o producte que necessita pot provocar que abandoni i vagi a buscar el mateix en una companyia on li tracten de manera ràpida i eficaç.
  • Mantenir actualitzades les xarxes socials i les vies de resposta directa al client. Tenir vies de contacte “de tu a tu” amb el client fomenta la vinculació marca-client. Ensenya que els teus valors de marca estan associats amb els seus valors personals i activa les funcions de contacte directe per DM, mantenint ràtios de resposta ràpides i efectives. Acompanya al client durant tot el procés, des que inicia el contacte fins que finalitza.
  • Mantenir l’equip al dia. És important invertir en la qualitat del departament d’atenció al client. Elabora documents FAQs i assegura’t que les persones que estan en contacte directe amb el client vetllen per la seva satisfacció.
  • Assegurar la satisfacció dels propis treballadors. Mantenir bones condicions laborals dels empleats i un equip de treball ben avingut i content farà que puguin atendre millor i amb més confiança als clients.

Femcet i l’atenció al client

 

Femcet treballa per a oferir una atenció al client òptima i de qualitat a les empreses que el sol·licitin.

 

Els serveis de contact center ajuden les companyies a externalitzar el servei d’atenció telefònica, proporcionant una millora de la gestió de clients i oferint excel·lència en el tracte amb el consumidor o usuari. Els serveis d’externalització (outsourcing) a mesura per als nostres clients, ofereixen una bona atenció al públic a través de serveis de recepció, administració i telefònics. Pots veure tots els serveis que oferim a empreses aquí.

 

La pandèmia de la COVID-19 ha provocat que alguns casos les empreses redueixin costos a través de l’atenció al client, creant-se majors temps d’espera o una atenció menys experta. 

No obstant això, en temps de coronavirus Femcet continua apostant per la bona atenció al client. Aquí pots veure un vídeo en el qual vam voler enviar als nostres clients un missatge de confiança i suport en plena pandèmia.

Skip to content