Com afrontar una entrevista de treball

A totes les persones en cerca de feina ens ha passat al llarg de la nostra vida laboral: enfrontar-se a una entrevista és un moment difícil, on els nervis i la pressió poden jugar a favor o en contra nostra. No obstant això, existeixen algunes tècniques i consells per a afrontar una entrevista de treball amb èxit.

Consells per a afrontar una entrevista de treball

Existeixen una sèrie de trucs que pots dur a terme per a superar una entrevista laboral de manera reeixida:

 

Abans de l’entrevista

 • Prepara’t amb temps i anticipadament:
 • Estudia l’empresa (la seva pàgina web, les seves xarxes socials). Així podràs donar a conèixer als entrevistadors què pots aportar a l’empresa.
 • Estudia amb deteniment les característiques del lloc de treball al qual et presentes i les habilitats i coneixements que demanen per a aquesta posició.
 • Estudia també el teu currículum, que és la base sobre la qual se sustentarà l’entrevista. Has de conèixer a la perfecció la teva trajectòria professional per a poder explicar-la amb confiança i seguretat.
 • Els punts forts d’una persona és un valor a considerar: porta’ls preparats per endavant, així com les teves flaqueses, i pensa en arguments per a defensar-les.
 • Els reclutadors poden tenir preparades preguntes o proves que no tenen a veure amb el lloc de treball, sinó amb les aptituds i habilitats personals per a la resolució de problemes. Pots buscar alguns prototips en línia de preguntes i respondre prèviament a elles per a preparar-te millor.
 • Què dir en una entrevista i com es fa és un punt clau: pots assajar a casa en veu alta per a acostumar-te a parlar en públic i evitar així el possible pànic escènic.
 • És convenient conèixer les diferents tècniques de selecció de personal que existeixen.

 

Durant l’entrevista

 • És molt aconsellable arribar uns minuts abans al lloc, si és presencial. Evitaràs presses i assegurar-te de trobar el lloc amb temps. La puntualitat és un factor important en qualsevol entrevista. També et pot servir per a fixar-te en l’entorn i considerar possibles elements que ajudin a entaular una conversa posteriorment.
 • Aplica algunes de les tècniques per a parlar en públic: abans d’entrar a la sala, o a l’ascensor, realitza una breu respiració conscient. Això t’ajudarà a calmar els nervis.
 • Has de mostrar-te com una persona preparada, confiada, calmada i tranquil·la. Sé educat i amigable també amb qualsevol persona amb la qual et trobis en l’edifici: moltes vegades els empleats solen compartir la seva opinió sobre els candidats. Assegura’t de fer una bona impressió des que surts de casa.
 • És possible que abans de començar, pugueu tenir una petita conversa inicial sobre qualsevol assumpte. Aquesta primera xerrada és important per a fer una bona impressió i generar un clima amigable i segur.
 • Enfoca les respostes sempre de manera positiva cap a tu: en les entrevistes no cal mentir ni criticar altres experiències prèvies.
 • Pensa també en tot el que té a veure amb la comunicació no verbal: usar una indumentària adequada, somriure i mantenir contacte visual, realitzar una encaixada correcta o mostrar una expressió facial d’interès honest t’ajudarà a projectar una imatge positiva sobre qui ets.
 • Fer preguntes al final o al llarg de l’entrevista sobre el lloc al qual et presentes és crucial, no sols per a resoldre qualsevol dubte que puguis tenir i assegurar-te que realment t’interessa treballar allí, sinó que d’aquesta manera també mostres interès per formar part de l’empresa.

 

Després de l’entrevista

 • No has d’oblidar que una entrevista de treball es tracta d’una conversa entre persones perquè totes dues parts us conegueu millor. Si creus que ets la persona candidata idònia, fes-ho saber, actuant de manera natural, amigable i professional.
 • El valuós d’una entrevista és aconseguir generar una “química” entre els entrevistadors i els entrevistats perquè et triïn a tu i no a qualsevol altre candidat. A més, és molt habitual que el procés de selecció estigui format per diverses fases, on hauràs d’enfrontar-te a més d’una entrevista amb diferents persones en l’empresa.
 • També és molt comú que els processos de selecció prenguin temps. Abans d’anar-te’n, pots preguntar de manera educada sobre el procés i el temps que calculen que invertiran en ell.

 

Treballa en femcet

Ets una persona amb alguna mena de discapacitat física o sensorial, tens el certificat de discapacitat i cerques treballo? Des de femcet estem en cerca constant de candidats per a llocs de treball relacionats amb l’atenció telefònica i les tasques d’administració i de manipulació de producte. Si t’interessa realitzar una entrevista amb nosaltres, pots fer-nos arribar aquest formulari completat.

 

Skip to content