Com posar el grau de discapacitat en un currículum

Saber quina informació destacar en un currículum no és una tasca senzilla: en un espai generalment reduït, hem d’explicar la nostra experiència i donar dades sobre nosaltres que ajudin a l’empresa en el procés de selecció.

Saber com preparar un currículum és igual o més important que preparar-nos per a una entrevista de treball. Tant si estàs en un procés de cerca de treball com si simplement vols renovar el teu currículum i tens alguna discapacitat, t’expliquem cóm incloure.  

Discapacitat i CV: ha de posar-se?

Indicar la discapacitat en el currículum és una decisió personal i opcional. Per a algunes persones, es tracta d’una informació privada que podria suposar una barrera en la valoració dels seus mèrits i capacitats professionals. La veritat és que, en algun moment o un altre, sigui durant l’entrevista o si la persona ocupa el lloc de treball, el tema de la discapacitat serà present en la conversa. A més, en funció del tipus i del grau de discapacitat, pot afectar l’acompliment del treball. Per això, indicar que es té discapacitat en el currículum és un tipus d’informació complementària que pot ser interessant a afegir. Tota informació que aporti dades pràctiques sobre nosaltres és una cosa útil per a les empreses.   D’altra banda, saber que una persona té discapacitat pot beneficiar a l’empresa, ja sigui per ser una empresa inclusiva, té acords d’integració o rep ajudes o bonificacions. De fet, cal recordar que l’actual Llei de Discapacitat obliga a les empreses de més de 50 treballadors a comptar amb un mínim del 2% de la plantilla amb alguna discapacitat, per la qual cosa pot interessar a l’empresa contractar precisament gent amb discapacitat.   En tot cas, quan s’ha d’indicar és quan ens dirigim a llocs de treballs en Centres Especials de Treball com el de la Fundació d’Esclerosi Múltiple (femcet), ja que fomenten la creació de llocs de treball i la integració laboral de les persones amb discapacitat.
Com posar el grau de discapacitat en un currículum

Discapacitat i CV: com indicar-ho?

El més recomanable és indicar en l’apartat de dades personals, juntament amb el nom, cognoms i dades de contacte, la possessió del Certificat de Discapacitat, que ja per si mateix informa que la persona té un grau de discapacitat igual o superior al 33%.   Encara que no és necessari explicitar el tipus de discapacitat, sí que pot ser convenient indicar en què consisteix i de quina mena de discapacitat es tracta. Tant si és una discapacitat física, com a sensorial o psíquica, l’empresa ha de saber com respondre a les necessitats del treballador per a assegurar el seu benestar i rendiment.  

Cerques treball? femcet pot ajudar-te

El procés de cerca d’una ocupació és una tasca encara menys senzilla per a les persones amb discapacitat. Tenir un treball estable i en bones condicions és un dret per a totes les persones. A més, l’obtenció d’una ocupació aporta nombrosos beneficis a les persones amb discapacitat.   Els Centres Especials de Treball caminen cap a la plena inclusió laboral de les persones amb discapacitat. Per això, si estàs en la cerca d’una ocupació i posseeixes el certificat de discapacitat, femcet pot ser una bona opció per a tu.   Des de femcet busquem a candidats amb el certificat de discapacitat per a fer treballs relacionats amb tasques administratives, atenció telefònica i manipulació de producte. Si vols treballar amb nosaltres, vols consultar la nostra borsa de treball o tens qualsevol dubte, posa’t en contacte amb nosaltres.

1 comentari

  1. Alberto Galan ha dit:

    Bon article, felicitats 🙂

Comments are closed.

Skip to content