Com serà el mercat laboral per a les persones amb discapacitat després de la pandèmia segons l’informe odismet 5?

Només una de cada quatre persones amb discapacitat en edat laboral a Espanya treballa i el seu salari és gairebé un 17% inferior segons el V informe elaborat per l’Observatori sobre Discapacitat i Mercat de Treball de ODISMET.

“ODISMET és el Observatori sobre Discapacitat i Mercat de Treball a Espanya de Fundació ONCE.
Fundació ONCE i Inserida Ocupació, en el context de la gestió del Programa Operatiu de Lluita contra la Discriminació, cofinançat pel Fons Social Europeu i la Fundació ONCE, creen en el seu moment el Observatori sobre Discapacitat i Mercat de Treball a Espanya  (ODISMET). La seva fi és poder millorar les polítiques d’inclusió laboral de persones amb discapacitat.
La realització d’aquest informe és una de les accions periòdiques que duu a terme ODISMET per a ajudar a mostrar la situació real de les persones amb discapacitat i el seu accés a l’ocupació, educació, prestacions socials i es contextualitza analitzant la perspectiva de gènere, per regions i per tipus de famílies.
Coneixent la situació i la seva evolució, es poden planificar activitats i iniciatives per a fer costat a les persones amb discapacitat en edat activa.”

L’informe de ODISMET mostra que només 1 de cada 4 persones amb discapacitat està treballant avui dia.
Les persones amb discapacitat són un col·lectiu molt divers, i cal analitzar de forma personalitzada segons cada tipus. A Espanya hi ha 1.899.800 persones amb discapacitat de 16 a 64 anys. Suposen un 6,3 per cent de la força laboral del país. Des de 2014 s’ha experimentat un increment en la població amb discapacitat.
Els homes representen un 57,4 per cent en aquest percentatge de persones amb discapacitat.
La discapacitat física representa gairebé la meitat d’aquesta xifra total de discapacitat.
Es pot accedir a l’informe complet en aquest enllaç Informe 5.”


Font:Discapnet.es 

 

Skip to content