Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat va ser declarat en 1992 per l’Assemblea General de les Nacions Unides mitjançant la resolució 47/3. L’objectiu és promoure els drets i el benestar de les persones amb discapacitats en tots els àmbits de la societat i el desenvolupament, així com conscienciar sobre la seva situació en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

Avui, 3 de desembre, Dia Internacional de la Discapacitat, des del femcet volem reflexionar sobre “la desigualtat” que genera l’incompliment dels drets del nostre col·lectiu i com el sector empresarial, Administracions i entitats del tercer sector social, poden continuar reduint-la i alinear-se amb el ODS 8 (creixement econòmic inclusiu) i 10 (reducció de les desigualtats), als quals com a organització contribuïm des de la nostra existència.

El nostre objectiu és poder incidir sobre les condicions i drets laborals de les persones amb discapacitat, ja sigui en les seves polítiques com a ocupadors directes o influint en les condicions de treball en els programes d’integració laboral en altres empreses.

Fer front a la situació actual de desocupació, exclusió i desigualtat que viuen moltes persones amb discapacitat i revertir-la, s’ha convertit en un objectiu primordial en l’àmbit internacional. Per aquest motiu, garantir el treball decent, inclusiu i sostenible és un dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU, aprovats al setembre de 2015 com a part de l’Agenda 2030.

Ens trobem actualment en un context global en el qual tenim l’oportunitat de participar de manera honesta en els grans desafiaments que la societat afronta en els pròxims anys i volem ser protagonistes del canvi amb tu.

Construïm junts més llocs de treball i un futur millor per a totes les persones amb discapacitat.

Skip to content