El salari mig anual dels treballadors amb discapacitat

Enquesta sobre el salari de les persones amb discapacitat publicada aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE)

L’enquesta sobre el salari de les persones amb discapacitat publicada aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) reflecteix que les diferències salarials enfront dels treballadors sense discapacitat “han de matisar-se” segons variables laborals i personals, que incideixen “de manera important” en la nòmina, entre les quals cita el tipus de contracte, la jornada i l’ocupació.

El salari mig anual brut dels treballadors per compte d’altri amb discapacitat va ser un 17,3% menor que el de les persones sense discapacitat en 2018 respecte a 2017.

En termes globals i des del punt de vista laboral, Estadística va puntualitzar que l’aspecte “més significatiu” per a les persones amb discapacitat és la seva baixa participació en el mercat de treball.

Així, en 2018 van presentar una taxa d’activitat del 34,5%, la qual cosa suposa 43,1 punts menys que la de la població sense discapacitat, i la taxa d’ocupació va ser del 25,8%, menys de la meitat que en el cas de les persones sense discapacitat.

En canvi, la taxa d’atur va ser del 25,2%, superior en més de 10 punts a la de la població sense discapacitat.

En femcet seguim treballant per equiparar el salari dels nostres treballadors/es que es troben tots per sobre del SMI marcat per llei pel 2020.

Ves al contingut