Què és el coaching empresarial?

Si estàs buscant ocupació i necessites un impuls en la teva carrera professional, el coaching empresarial pot ajudar-te a millorar les teves habilitats i a adquirir noves aptituds.

Les pràctiques de coaching empresarial han guanyat popularitat en els últims anys i avui dia és molt comú dur-les a terme. El seu ús està molt estès, però què és en realitat el coaching en empreses? Quines són les tècniques de coaching empresarial més utilitzades i els seus beneficis? Per a què serveix? Des de femcet t’expliquem algunes de les seves claus per a ajudar-te a posicionar-te millor en el mercat laboral.

Definició i tècniques de coaching empresarial

El coaching empresarial es un conjunt de tècniques i metodologies aplicades per a millorar i desenvolupar el talent de les persones i dels equips d’una empresa. Així, permet que els treballadors i treballadores espremin al màxim les seves qualitats i habilitats i que aprenguin noves aptituds relacionades amb la comunicació, a més de reforçar els llaços de companyonia per a aconseguir un ambient cooperatiu en l’oficina.

 

El coaching empresarial es duu a terme pel coach de negocis, que s’encarrega d’aplicar diferents tècniques, totes elles relacionades amb les persones que ho rebran. Algunes de les tècniques de coaching empresarial més comunes són:

 

 • Coaching per a directius. Sol realitzar-se a través de tècniques Outcomes, que porten a nivells de desenvolupament de l’individu molt alts.
 • Coaching per a equips. Potència la bona comunicació, el team building i l’enfortiment de les aliances entre els membres. Es pot realitzar a través de tècniques Grow o Achieve. La primera es basa més en la reflexió i el pensament a través d’una sèrie de preguntes no tancades per part del coach. La segona, en canvi, cerca motivar a l’interlocutor perquè s’involucri en la cerca d’alternatives a una situació determinada.
 • Coaching per a l’organització de l’empresa. Cerca que la companyia aconsegueixi els seus objectius estratègics i treballa aspectes relacionats amb la cultura organitzacional i la cooperació perquè així els treballadors sentin que formen part de l’empresa i, per tant, de la consecució dels seus èxits.

Beneficis del coaching empresarial

Dur a terme accions de coaching empresarial permet obtenir diferents beneficis:

 • Contribueix a la motivació dels empleats i empleades i, per tant, en la seva satisfacció personal i professional, en què se sentin realitzats en la companyia.
 • Té beneficis directes en l’empresa, ja que permet millorar la productivitat i el rendiment dels treballadors i treballadores.
 • Crea un ambient més cooperatiu, on les persones participen de manera activa en l’empresa i se senten integrades.
 • Redueix els estats d’estrès i ansietat relacionats amb el treball.
 • Permet que els equips treballin millor entre ells, afavorint la comunicació i l’escolta entre companys.
 • Ajuda a potenciar els talents i habilitats personals.
 • Millora la resolució de conflictes i l’adaptació als canvis.

 

Com implementar el coaching

Per a dur a terme accions de coaching empresarial, és recomanable seguir els següents passos:

 • Valorar i diagnosticar les necessitats. En aquesta primera fase, s’estudia la situació actual i s’estudien els objectius que es volen perseguir per a poder triar correctament el tipus de coaching o coach empresarial.
 • Dissenyar el pla de coaching empresarial. Una vegada establertes les necessitats, es dissenya un pla de treball realista, mesurable i específic amb un nombre de sessions i uns objectius.
 • Posar en marxa el pla de coaching. S’inicien les sessions de coaching empresarial, realitzant un control dels progressos després de cada sessió per a redefinir les tècniques o objectius en cas de ser necessari.
 • Realitzar un seguiment i valoració del pla de coaching empresarial. S’avalua si s’ha arribat als objectius desitjats i si s’aconseguirà un canvi real i durador a través del coaching. És convenient realitzar-ho després d’uns mesos de les sessions, per a valorar convenientment la seva efectivitat.

Al femcet oferim un coaching de tipus pre laboral: ajudem els candidats a posicionar-se millor perquè accedeixin al mercat laboral normalitzat i facilitem informació i assessorament sobre tràmits i l’accés a recursos públics d’ocupació.

Des de femcet també ajudem al desenvolupament de les competències professionals de cada individu i duem a terme un seguiment personal de cada treballador a través de diferents tècniques relacionades amb la gestió socialment responsable dels recursos humans.

Estàs buscant ocupació i tens alguna discapacitat física o sensorial? Vols potenciar les teves aptituds laborals per a impulsar la teva carrera professional? Envia’ns el teu currículum i apunta’t a la nostra borsa de treball per a formar part de femcet.

Skip to content