Què és el telemarketing i quins són els seus avantatges

Per a què serveix el telemàrqueting?

El telemarketing és una tècnica de servei de venda o promoció d’un producte per telèfon. Es tracta d’una tècnica de venda usada principalment per empreses de contact center, amb diferents avantatges i desavantatges que comentarem a continuació.

Abans, no obstant això, destacarem algunes qualitats del telemarketing a tenir en compte per a entendre aquesta tècnica de venda:

 • En tractar-se d’una mena de venda que es realitza per telèfon, permet contacte directe amb els clients, per la qual cosa es considera una tècnica de màrqueting directe.
 • S’engloba dins de l‘atenció al client.
 • Es mesura a través dels resultats de les trucades telefòniques, que poden ser d’entrada o de sortida.
 • Es poden tenir en compte algunes eines i trucs per a realitzar una correcta atenció telefònica a clients.
 • Les anomenades als clients potencials s’obtenen de la base de dades que posseeix l’empresa i que ha de comptar amb el consentiment dels mateixos clients.
Qué es el telemarketing

Avantatges i desavantatges del telemàrqueting

A continuació expliquem alguns dels avantatges més comuns del telemàrqueting:

 • Permet conèixer de primera mà al client, explicar-li les qualitats del producte i assessorar-lo segons les seves necessitats, sense intermediaris, acostant-se a l’inbound màrqueting.
 • Aquest contacte directe també dificulta l’abandó per part del client.
 • Es pot conèixer al moment si el client està o no interessat pel producte. En aquest sentit, és un mètode de màrqueting amb un baix cost i que permet la seva avaluació fàcilment.
 • Es pot realitzar venda creuada de productes de l’empresa que no siguin necessàriament el motiu de la crida, però que puguem recomanar al client a través d’una escolta activa i empàtica.
 • Disminueix els costos operatius (el personal no ha de desplaçar-se, com els comercials) i pot donar servei a escala internacional.

En canvi, alguns dels desavantatges més coneguts del telemàrqueting són:

 • Pot resultar un mètode una miqueta intrusiu per al client, sobretot si no es realitza de manera correcta o no es respecten les normatives de privacitat de dades.
 • Si no es forma adequadament a l’equip i no es tracta bé al client, pot incórrer a una mala reputació de l’empresa.
 • La falta d’estratègia, guió o temporització pot portar a no assegurar l’èxit de la trucada, o fins i tot a la pèrdua del potencial client, o de clients que ja són fixos en l’empresa.

Tècniques de telemàrqueting per a empreses

En el competitiu món del màrqueting, les tècniques de telemàrqueting continuen sent una eina invaluable per assolir i captivar els clients potencials. Aquí teniu algunes de les que solen aplicar-se:

 1. Una veu càlida i professional, combinada amb un coneixement profund del producte o servei, pot convertir una simple trucada en una oportunitat de venda. L’empatia i l’escolta activa són pilars fonamentals, permetent a l’agent comprendre les necessitats del client i oferir solucions personalitzades.
 2. Guió de crida efectiu: Un guió ben estructurat és fonamental per guiar la conversa i assegurar-se que es comuniquin els punts clau sobre el producte o servei. Tanmateix, és important que el guió sigui flexible i permeti adaptar-se a les necessitats i respostes del client.
 3. Establiment d’objectius: Abans de realitzar qualsevol trucada, és crucial establir objectius clars i mesurables. Es tracta d’augmentar les vendes directes, programar cites o recopilar informació? Definir aquests objectius ajuda a orientar la conversa i a avaluar l’èxit de la trucada.
 4. La segmentació precisa del públic objectiu és essencial per maximitzar el rendiment de les campanyes de telemàrqueting. Utilitzant dades demogràfiques i comportamentals, les empreses poden dirigir els seus esforços cap a aquells consumidors més propensos a convertir-se en clients. Això no només augmenta l’eficiència de les trucades, sinó que també millora la satisfacció del client en rebre ofertes rellevants.
 5. La tecnologia també exerceix un paper crucial en el telemàrqueting modern. Eines com els sistemes de gestió de relacions amb el client (CRM) permeten als equips de vendes organitzar i seguir el progrés de cada interacció, garantint un seguiment efectiu i una atenció personalitzada a cada client potencial. A més, la integració d’intel·ligència artificial i anàlisi de dades facilita la identificació de tendències i patrons de comportament, la qual cosa al seu torn informa decisions estratègiques i optimitza el rendiment de les campanyes.
 6. Seguiment posterior: El seguiment posterior a la trucada és una etapa crítica que sovint es passa per alt. Després de la conversa inicial, assegura’t d’enviar correus electrònics de seguiment, materials informatius addicionals o fins i tot realitzar trucades de seguiment per mantenir l’interès del client i avançar en el procés de venda.

En combinar aquestes tècniques, els equips de telemàrqueting poden maximitzar la seva efectivitat i assolir nous nivells d’èxit en les seves campanyes de vendes.

Femcet i serveis de telemàrqueting

En resum, el telemàrqueting continua sent una estratègia poderosa en l’arsenal de màrqueting de qualsevol empresa. Amb un enfocament centrat en el client, una segmentació precisa i la integració intel·ligent de la tecnologia, les organitzacions poden aprofitar al màxim aquesta eina per impulsar l’èxit empresarial i cultivar relacions duradores amb els seus clients.

El centre especial de treball de la Fundació d’Esclerosi Múltiple (femcet) ofereix serveis de telemàrqueting a les empreses i organitzacions que així ho desitgin. A través d’un equip preparat i format, donem a conèixer productes o serveis, de manera àgil i eficient. Si t’interessa contractar els serveis de contact center amb nosaltres, no dubtis a contactar amb nosaltres.

Skip to content