Requisits per a la posició d’atenció al client

Els call center son àrees o empreses on es ofereix servei professional al client, generalment a través de trucades entrants o sortints, però també de canals de comunicació digitals, com els xats en directe o les xarxes socials.

Les persones que treballen en els call centers – els agents o teleoperadores – han de posseir unes habilitats personals i socials per a oferir una bona atenció al client.

Habilitats per a prestar un bon servei al client

El servei a la clientela que s’ofereix en un call center ha de ser òptim perquè la trucada sigui reeixida; és a dir, que el client s’interessi pel producte o resolgui satisfactòriament els seus dubtes o problemes. Un client fidelitzat és sempre positiu perquè pot tornar a acudir a l’empresa quan el necessiti, o recomanar a potencials clients. Així, les empreses poden obtenir múltiples beneficis si duen a terme una bona atenció al client.

 

Per això, els agents de call centers han de tenir una sèrie de qualitats per a oferir un correcte assessorament:

 • Han de posseir unes bones qualitats comunicatives. Parlar i expressar-se correctament i de manera educada és fonamental perquè la comunicació sigui fluida i natural.
 • Així mateix, és important tenir una bona dicció i parlar pausadament. El client ha d’entendre de manera fàcil a la persona que està a l’altre costat del telèfon.
 • Han de tenir amplis coneixements sobre el que venen o ofereixen per a brindar el millor servei possible. Per això, els agents de call centers han de rebre una formació adequada per a conèixer al màxim l’empresa.
 • Mantenir una voluntat d’ajuda i empatia cap a l’altre és crucial. Cal no oblidar que l’objectiu principal d’una trucada és ajudar i resoldre les queixes o problemes del client.
 • Han de comptar amb una correcta preparació: encara que cada trucada sigui diferent, totes segueixen un mateix guió, per la qual cosa han de comptar amb un argumentari de vendes.
 • Durant la trucada cal tenir una escolta activa cap al client: no es tracta només de sentir, sinó que cal rebre i entendre correctament la informació que ens proporciona, per a poder oferir-li el que més li convingui, sigui un producte, un servei o la solució a algun problema.
 • És útil comptar amb habilitats d’anticipació per a saber què necessita el client o resoldre situacions inesperades.
 • La paciència és un element clau: no perdre els nervis és important quan una trucada es desenvolupa de manera inesperada.
 • Cal tenir una actitud positiva i de simpatia. Mantenir el somriure, encara que no s’estableixi contacte visual durant la trucada, pot ajudar a oferir un bon tracte.
 • L’agent treballa amb múltiples persones i amb responsables de departaments. Per això, ha de saber treballar en equip i tenir bones capacitats d’organització.
 • Finalment, els teleoperadors reben feedback directe del client: què opina de la companyia o si està satisfet amb el que se li ofereix. És valuós retornar aquesta informació a l’empresa.

 

Atenció al client en femcet

Des de femcet oferim serveis d’atenció al client a través de l’externalització de serveis, entre ells de contact center. T’interessa treballar en un call center i posseeixes el certificat de discapacitat? Pots contactar amb nosaltres a través d’aquest formulari. Estem en cerca constant de candidats per a cobrir diferents llocs relacionats amb l’atenció al client. 

Skip to content