Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat: Celebrant la Diversitat a Barcelona

El 3 de desembre marca el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, una jornada dedicada a sensibilitzar sobre la importància de la inclusió i el respecte cap a aquells que enfronten desafiaments físics, sensorials o cognitius

L’Ajuntament de Barcelona ha preparat una sèrie d’actes commemoratius que no sols reconeixen els assoliments de les persones amb discapacitat, sinó que també promouen un compromís continu amb la igualtat i l’accessibilitat.

La ciutadania podrà participar i gaudir d’un ampli ventall d’activitats lúdiques i reivindicatives organitzades per les entitats i els districtes des de finals de novembre fins a mitjan desembre.

Amb el lema “Som diversitat. Construïm Barcelona”, s’aprofita l’efemèride per a reivindicar els drets de les persones amb discapacitat i per a posar en relleu la riquesa de la diversitat a l’hora de construir una ciutat justa i igualitària.

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat també es celebrarà a tots els districtes de la ciutat amb activitats accessibles de tota mena. La ciutadania podrà participar en les flashmobs inclusives i gaudir d’espectacles teatrals i de dansa, espais de diàleg i debat, exposicions, tallers, concerts i activitats de sensibilització. La programació oficial aquí

És una ocasió per a reflexionar sobre els assoliments i desafiaments dels qui viuen amb discapacitat, sinó també una oportunitat per a inspirar accions positives i construir una societat que celebri la diversitat en totes les seves formes.

Participar en aquests actes és una manera activa de demostrar el compromís amb la inclusió i la creació d’un entorn en el qual totes les persones, independentment de les seves habilitats, puguin participar plenament en la vida de la ciutat.

 

Skip to content