Estudi Odismet 2019 “Efectes i conseqüències de la crisi de la COVID-19”

Entre les conclusions de l’estudi “Efectes i conseqüències de la crisi de la COVID-19” de Odismet, extraiem que el 37% dels enquestats s’ha vist afectat per ERTO, un percentatge molt superior a l’estimat entre la població sense discapacitat.
“Les persones amb discapacitat miren cap al futur amb preocupació i incertesa, conscients de les dificultats econòmiques i laborals que hauran d’afrontar”

Independentment de la diferència d’ERTOs sobre la població amb discapacitat i la general, l’estudi de l’ODISMET recorda una problemàtica arrelada: només un 29% dels enquestats tenen un lloc de treball, una dada molt similar a les registrades a les oficines d’ocupació, que és del 26%. Dit d’una altra manera, el 53% dels enquestats està en situació d’atur. D’aquests, un 47% assegura que “fa temps que busco treball sense èxit”, i un 12% va ser acomiadat per la Covid-19

Segons les darreres dades de l’Institut Nacional d’Estadística espanyol (INE), referents al 2018, el 23’1% de les persones discapacitades catalanes estaven a l’atur, enfront del 27% de la taxa d’ocupació.

La tan baixa inserció laboral contrasta amb la formació dels enquestats per a l’informe de l’ODISMET, dels quals un 71% tenen estudis secundaris i superiors, enfront d’un 20% que ha finalitzat l’educació primària i un 5% que no té cap grau d’estudi conclòs.

Estudi sencer aquí (pàgina 30-33)

https://www.odismet.es/sites/default/files/2020-07/Informe_EstudioCOVID_19_v3_0.pdf

Skip to content