FEMCET ha visitat el Projecte Casa Batlló de Specialisterne

La setmana passada alguns membres del nostre equip de femcet vam tenir l’oportunitat de conèixer personalment el gran projecte de Specialisterne a la Casa Batlló, a Barcelona.

Hem pogut conèixer de primera mà el projecte d’inclusió laboral de persones amb neurodiversitat que Specialisterne duu a terme a la Casa-Museu.

L’equip de Specialisterne de la Casa Batlló, ofereix atenció al visitant i al client al llarg de tota la visita i a la Botiga Simbòlic.

Una visita que ha estat molt inspiradora i un gran exemple del que significa posar en valor el talent de les persones amb autisme i neurodiversitat en la societat.

Specialisterne és una organització social, nascuda a Dinamarca en 2004 i amb presència directa o indirecta en 26 països, dedicada a la inclusió laboral de persones amb autisme i altres diagnòstics dins de la neurodiversitat.

Així, a les persones amb autisme, síndrome d’Asperger i altres neurodivergències, els ofereixen formació i oportunitats laborals. I a les empreses els proporcionen talent i coneixements sobre com incloure la neurodiversitat en els seus equips. Busquen que les persones neurodivergents creixin professionalment i valorin les seves capacitats, en molts casos especialment adequades per a determinades tasques, i també que les empreses obtinguin tots els beneficis d’incloure en aquestes persones i generin un impacte social positiu.

Specialisterne significa, en danès, “els especialistes”, i és el nom de la fundació danesa i del concepte original desenvolupat per Thorkil Sonne.

La marca Specialisterne pertany a la Specialisterne Foundation, que treballa per ajudar a crear un milió de llocs de treball per a persones amb autisme i diagnòstics similars a través de l’emprenedoria social, de la participació del sector empresarial i públic i d’un canvi global de mentalitat. La Specialisterne Foundation està associada amb Nacions Unides.

Actualment, compta amb més de 600 empleats i oficines permanents a 13 països (Austràlia, Brasil, Canadà, Dinamarca, França, Islàndia, Índia, Irlanda, Itàlia, Mèxic, Espanya, Regne Unit i els Estats Units). Ha operat a 26 països de tot el món, donant suport a més de 10.000 persones autistes i neurodivergents perquè obtinguin ocupacions significatives i a més de 500 empreses perquè es converteixin en llocs de treball més inclusius, equitatius i accessibles. Tot i que Specialisterne va començar amb un fort enfocament en IT, avui treballa en una varietat d’indústries i sectors, des de museus fins a logística i manufactura.

Casa Batlló és la primera entitat cultural, en l’àmbit mundial, que ha apostat plenament per la neurodiversitat, contractant els serveis de Specialisterne. Han format persones amb autisme, TDAH, TDA, dislèxia…, per ajudar el visitant durant el seu recorregut i atendre els clients a la botiga Simbòlic de Casa Batlló.

 

Moltíssimes gràcies per convidar-nos a conèixer el projecte i donar-nos una visió tan clara i inspiradora del que és potenciar els talents de les persones autistes i neurodivergents i la seva inclusió laboral en el mercat laboral.

Creiem fermament a establir sinergies entre organitzacions que persegueixen un mateix propòsit per aconseguir junts el major impacte social possible.

Skip to content