Per què és important el merchandising per a les empreses?

El merchandising per a empreses pot tenir un impacte significatiu en la percepció de la marca i en l’èxit general del negoci, assegurant que els elements visuals i missatges de l’empresa estiguin presents de manera coherent en tots els productes promocionals i materials relacionats.

Vegem de quina manera pot ajudar al teu negoci l’estratègia de màrqueting dels regals d’empresa.

Què és el merchandising corporatiu?

El merchandising corporatiu forma part d’una estratègia de màrqueting consistent en la creació i distribució de productes personalitzats per a empreses, amb el seu nom, logotip o altres elements distintius.

L’objectiu principal del regal publicitari és enfortir la identitat de marca, augmentar la visibilitat i fomentar la lleialtat dels clients i empleats. L’oferta d’aquest tipus de productes és molt àmplia al mercat, i s’utilitzen en una gran varietat de contextos, com regals per a clients, incentius per a empleats, obsequis en esdeveniments corporatius o elements promocionals en fires comercials, entre d’altres.

El merchandising corporatiu no només es limita a productes tangibles, sinó que també pot incloure l’aplicació de la identitat visual de la marca en diversos mitjans, com material imprès, presentacions, uniformes corporatius i elements digitals.

Per a què serveix el merchandising a les empreses?

El merchandising per a empreses serveix com una estratègia integral per enfortir la presència de la marca en el mercat i assolir una varietat d’objectius comercials com augmentar la visibilitat de la marca, enfortir les relacions amb els clients, diferenciar-se de la competència o promoure la lleialtat tant dels clients com dels empleats.

En última instància, el merchandising corporatiu juga un paper crucial en la construcció i manteniment d’una imatge corporativa coherent i reconeixible.

¿Por qué es importante el merchandising para empresas?

Quins avantatges proporciona el merchandising a les empreses?

A continuació repassem alguns dels principals beneficis que es poden aconseguir mitjançant l’ús de productes de merchandising per a empreses.

 • Visibilitat i reconeixement. Els productes promocionals amb logotip de l’empresa actuen com una forma efectiva de publicitat, ja que s’exposen a un públic més ampli, contribuint al reconeixement de marca.
 • Fidelització de clients. Els regals corporatius són una forma d’agrair als clients pel seu suport i crear una connexió emocional amb la marca.
 • Màrqueting de baix cost. En comparació amb moltes altres formes de publicitat, el merchandising corporatiu sovint és una opció de màrqueting més econòmica i de llarg termini. Els productes promocionals poden tenir una vida útil més llarga i generar exposició contínua al llarg del temps.
 • Diferenciació de la competència. En mercats saturats, el merchandising corporatiu ben executat pot diferenciar una empresa de la competència. Oferir articles exclusius i d’alta qualitat pot destacar la marca i crear un avantatge competitiu.
 • Motivació interna. Però el merchandising no es limita només a clients externs, també pot ser utilitzat de manera efectiva internament. Els regals corporatius per a empleats poden augmentar la moral, motivació i sentiment d’afiliació, contribuint al rendiment general de l’equip.

Amb l’ús de productes de merchandising en esdeveniments corporatius, fires comercials o campanyes promocionals, s’aconsegueix atreure l’atenció i deixar una impressió duradora en els assistents.

Idees de merchandising per a empreses: exemples pràctics

Hi ha una àmplia gamma d’opcions de merchandising per a empreses, i l’elecció dels productes dependrà del tipus d’empreses, el públic objectiu i els objectius de màrqueting específics.

Repassem a continuació algunes idees de merchandising personalitzat per a empreses.

 • Samarretes i roba identificada amb el logotip o missatge corporatiu.
 • Material d’oficina, com bolígrafs personalitzats, blocs de notes, carpetes o altres, personalitzats, generen una exposició constant en el lloc de treball.
 • Tasses per a cafè, ampolles d’aigua reutilitzables o termos amb el logotip de l’empresa són productes pràctics per a l’ús diari i fàcilment transportable a reunions i esdeveniments.
 • Tecnologia personalitzada, com USB, auriculars, carregadors portàtils o altres accessoris de darrera tendència.
 • Borses i motxilles publicitàries amb el logo de l’empresa. Si són reutilitzables, representen un element útil alhora que promou la consciència empresarial pel medi ambient.
 • Equips d’esport, com pilotes, tovalloles o gorres amb el logo de l’empresa, són ideals per a esdeveniments esportius o activitats a l’aire lliure.
 • Paraigües, impermeables o gorres són productes útils, especialment si l’empresa està relacionada amb activitats a l’aire lliure.
 • Porta-claus personalitzats, com a element útil del dia a dia.

Els articles promocionals sostenibles, com ampolles d’aigua d’acer inoxidable, bosses reciclades o productes de material biodegradable, ajuden a més en l’engagement empresarial amb la sostenibilitat.

Conèixer com Femcet pot ajudar-te en el teu merchandising

A femcet disposem d’un departament de serveis administratius i manipulació de productes a través del qual oferim diverses solucions a les empreses que desitgen externalitzar serveis. Gestió de bases de dades, digitalització de documents, logística de promocions, lots i regals, gestió logística per a botiga online o gestió del teu merchandising corporatiu són alguns dels serveis que oferim.

El nostre personal, altament qualificat i experimentat, s’ocupa de la gestió del teu merchandising. Preparem el material per a fires, actes, congressos i esdeveniments.

Amb la nostra feina ajudem a l’optimització dels costos i temps a la teva empresa, facilitant que els teus treballadors puguin centrar-se en les funcions clau i fomentant l’eficiència.

En conclusió, davant d’un entorn comercial competitiu, la inversió en la gestió del merchandising no només és rellevant, sinó essencial per destacar-se, diferenciar-se i deixar una impressió duradora en el teu públic objectiu.

Ves al contingut