Què és el fundraising

Les campanyes i tècniques de captació de fons poden ser molt variades, en funció dels objectius i fundacions que les duen a terme. Les donacions poden provenir d’entitats, de particulars o d’empreses.

Alguns dels tipus de fundraising que pot dur a terme la teva entitat són:

 • Captació directa o cara a cara. Són les accions que es desenvolupen in situ al carrer, porta a porta o en els comerços i empreses i impliquen una interacció directa amb el donant.
 • Micromecenatge o crowdfunding. Són campanyes realitzades normalment per un col·lectiu de persones per a aconseguir els fons necessaris per a dur a terme un projecte, a través de mitjans de comunicació o xarxes socials. Persegueixen captar socis o ampliar donacions a través d’aquests canals.
 • Member get a member. La seva finalitat és que els socis trobin a una altra persona del seu entorn, ampliant la base.
 •  
 • Institucional. Accions dutes a terme per a aconseguir fons o recursos de les institucions públiques.
 • Organització d’esdeveniments. Són esdeveniments solidaris com a xerrades, mercats ambulants o altres per a aconseguir captar fons i ampliar la base de donants.
 • Via telefònica. A través de trucades de call centers com el del Centre Especial de Treball de la Fundació Esclerosi Múltiple, es recapten fons o nous socis.
created by rawpixel

Realitzar fundraising amb femcet

Confiar la teva campanya de captació de fons a femcet et permetrà establir un vincle més fort amb els teus donants o socis i ampliar la teva base, fent que la gent conegui la teva entitat i tingui una imatge positiva d’ella.

femcet realitza accions de fundraising per a les fundacions i ONG que desitgin augmentar el cicle de vida del donant, ampliar la seva base de socis o donacions i millorar les seves KPI (Key Performance Indicators).

Els serveis de fundraising que ofereix femcet per a entitats són:

 • Servei d’atenció al soci, via correu electrònic o telèfon. Ajudem en els seus tràmits, facilitem informació de manera àgil, resolem dubtes, actualitzem dades.
 • Tramitació d’altes per diferents canals de captació (telèfon, correu electrònic, web, butlletes o F2F). Realitzem trucades o correus de benvinguda i agraïment i confirmem la informació per a registrar-la correctament en la base de dades.
 • Accions de telemarketing amb diferents finalitats:
 1. Campanya d’augment de quota.
 2. Campanya de donacions puntuals destinades a socis
 3. Campanya de conversió de leads de donants puntuals a socis.
 4. Campanya de benvinguda a nous donants o socis.
 5. Campanya de fidelització, augmentant el cicle de vida del donant.
 6. Campanya de reconversió de socis
 7. Campanya de recuperació de rebuts impagats
 8. Campanya de certificats de la renda
created by rawpixel

Dades sobre el fundraising

Si desitges realitzar campanyes de fundraising o ja inclous accions de captació de fons en la teva organització, hi ha alguns aspectes importants a tenir en compte.

Avui dia és tan habitual dur a terme iniciatives de fundraising que s’han professionalitzat. La captació de fons implica saber sobre màrqueting, captació de subvencions, gestió financera o relacions públiques. En definitiva, tenir coneixements sobre múltiples àrees. Això ha fet que actualment existeixin plataformes específiques de fundraising i empreses especialitzades, que externalitzen els seus serveis de captació de fons, com femcet. Les principals clientes són organitzacions i ONG.

A Espanya, l’Associació Espanyola de Fundraising (AEF), creada en 1997, s’encarrega de vetllar pels interessos de les entitats de tota mena -drets humans, medi ambient, cultura, salut, etc- que practiquen la filantropia i la captació de fons arreu del estat. La seva missió és defensar el fundraising ètic i professional i establir unes bones pràctiques per a impactar en el món de manera positiva.

Vols dur a terme accions de fundraising en la teva organització i no saps com? T’agradaria ampliar la teva base de donants o fidelizar als teus socis? Diverses entitats confien en els serveis de femcet per a la captació de fons, com es pot veure en alguns testimoniatges de les organitzacions que treballen amb nosaltres. Si t’interessa el fundraising, contacta’ns i resoldrem els teus dubtes.

 

 

Ves al contingut