Què és l’outsourcing? Avantatges per a la teva empresa

L’outsourcing és un terme anglès que es refereix als serveis d’externalització, subcontractació o terciarització que pot dur a terme una empresa. Així, quan una companyia fa outsourcing, el que fa és contractar una empresa externa a la seva organització perquè li proporcioni part dels seus serveis, béns o productes.

L’origen etimològic de la paraula ve de “out”, que vol dir “fora” en anglès, i “source”, o “font”. És a dir, recórrer a l’exterior per a proporcionar-se de fonts.

La subcontractació de serveis comporta una sèrie de beneficis. A continuació llistem alguns dels avantatges que l’outsourcing pot proporcionar a la teva empresa:

 • Millora de la productivitat. En externalitzar serveis o productes perquè ho realitzin altres empreses, es redueix el temps de producció, ja que no cal invertir en més personal, formació o recursos materials.
 • Estalvi de costos. Delegar a una altra empresa part de la producció comporta una reducció de costos associats a l’activitat de l’empresa, ja que no s’haurà d’invertir a formar o contractar personal especialitzat o en adquisicions d’equip.
 • Focalització en l’activitat principal. L’outsourcing permet concentrar els esforços econòmics i humans en l’activitat principal de la companyia, contractant tercers per a la producció de serveis o productes no essencials.
 • Accés a la innovació i a la diversitat. Contractar proveïdors externs permet accedir a equips humans més diversos i a tecnologies o equipaments més innovadors sense haver de realitzar grans inversions.
 • Millora de la qualitat. La contractació de serveis externs d’outsourcing permet beneficiar-se de coneixements específics de tercers que milloraran la qualitat empresarial.

El Centre Especial de Treball de la Fundació Esclerosi Múltiple ofereix serveis d’outsourcing telefònic, administratiu i de manipulació de producte a totes les empreses que ho desitgin. Contractar aquest servei amb femcet permet optimitzar costos i temps per a la teva empresa, a més d’una eficient gestió d’estocs i comandes online. Aquí pots veure els avantatges de contractar serveis d’outsourcing amb femcet.

Tipus d’outsourcing per a la teva empresa

Existeixen diverses tipologies d’empreses que ofereixen els seus serveis d’outsourcing a altres empreses externes. Així, les companyies poden recórrer a la subcontractació de serveis per a cobrir diferents àrees:

 • De màrqueting. Una agència especialitzada en màrqueting digital pot ser útil per a elaborar estratègies de marca o campanyes de publicitat quan l’empresa contractant no té experiència suficient en aquesta àrea.
 • De serveis de neteja. Moltes empreses opten per externalitzar aquest tipus de serveis, evitant així la contractació de personal extra i productes específics.
 • D’administració i comptabilitat. Consisteix a transferir tota o part de les àrees administratives, legals o comptables a una empresa externa.
 • De Tecnologies de la Informació (TU). Serveix per a contractar professionals informàtics que garanteixin una xarxa segura i operativa les 24 hores.

A més, el procés de contractació de serveis d’outsourcing pot realitzar-se a través de diferents modalitats:

 • In-house: quan es realitza dins de les instal·lacions de l’empresa contractant.
 • Off-house: quan es realitza en les oficines de l’empresa que presta el servei.
 • Offshoring o deslocalització: quan la contractació es realitza en països estrangers.
 • Co-sourcing: quan totes dues empreses, la contractant i la contractada, comparteixen tot el procés, les responsabilitats, els riscos i els beneficis.

A femcet oferim solucions a mesura a partir de les necessitats de cada client i, d’aquesta manera, l’empresa contractant allibera serveis no principals de la seva activitat en nosaltres, que ens encarreguen de garantir la qualitat, implicació i eficàcia dels serveis. Aquí pots veure com et podem ajudar.

Skip to content