Diferència entre client i consumidor

La seva experiència de compra és diferent, així com les seves necessitats a satisfer, per la qual cosa les estratègies de màrqueting que les empreses duen a terme poden variar segons si es dirigeixen a l’un o l’altre. En aquest article entendrem les seves diferències i sabrem com dirigir-nos a ells, sempre amb l’objectiu d’oferir els millors serveis d’atenció i millorar la relació amb els clients i consumidors.

Què és el consumidor i quin el client?

El consumidor és aquella persona que consumeix un producte o servei; és a dir, que satisfà les seves necessitats amb ell, encara que no necessàriament ho hagi comprat. En canvi, el client és qui compra el producte o servei, sigui de manera esporàdica o de manera habitual en la mateixa empresa, però no necessàriament ho usa o consumeix.   Posem alguns exemples. Quan comprem menjar en un supermercat que cuinarem a la nostra casa, som consumidors i clients. A més, si anem habitualment al mateix establiment i ens fan una targeta de client, ens convertim en clients que poden gaudir d’una sèrie de beneficis i descomptes.   En canvi, les joguines que anuncien per a Nadal es dirigeixen a tots dos: els clients que pagaran el producte (els adults) i els consumidors finals (els nens i nenes).
Diferencia entre cliente y consumidor

Estratègies per al consumidor i el client

Per tant, és molt important que les empreses sàpiguen diferenciar les figures del consumidor i el client amb la condició de millorar els seus beneficis i la relació amb tots dos. És crucial que el consumidor estigui content i satisfaci les seves necessitats amb el producte correctament, però també el client ha d’estar d’acord amb el producte i servei que compra.   A continuació, apuntem algunes consideracions a tenir en compte quant a les estratègies de màrqueting que es poden usar per a clients i consumidors:  
  • Les estratègies de fidelització, oferint descomptes i programes especials als clients habituals, és una bona tècnica de màrqueting per a satisfer als clients o augmentar el nombre de clients habituals d’una empresa.
  • Oferir una bona experiència de compra és també important perquè el client vulgui repetir l’experiència, així com proporcionar un preu adequat.
  • El consumidor, en ser qui utilitza el producte, ha d’estar content amb les seves qualitats i aquest ha de satisfer les seves necessitats. Per tant, és important esforçar-se per a tenir el millor producte o servei, millorar-ho i adaptar-ho segons es necessita, així com destacar-se de la competència.
  • En el cas que el client i el consumidor representin audiències o públics diferents, cal pensar si en les tècniques de comunicació i màrqueting ens dirigirem als dos, o només a un d’ells. Qui és el nostre client i qui el consumidor? A qui volem arribar i per què?
 

Femcet i els clients

Des de femcet oferim serveis d’atenció al client a les empreses que el necessitin. En el nostre centre especial d’ocupació som una empresa social que treballa amb persones amb discapacitat física i sensorial per a oferir els nostres millors serveis de contact center, outsourcing i manipulació de producte. Entre els nostres clients habituals es troben educaweb, Teatre Nacional de Catalunya, ISDIN o la Fundació Josep Carreras, entre altres. Si tens dubtes sobre la nostra oferta de serveis o t’interessa contractar algun d’ells, pots contactar amb nosaltres.

Skip to content