La importància d’una bona atenció als donants i socis d’una ONG

Els donants i socis són uns protagonistes indiscutibles en qualsevol entitat sense ànim de lucre: els primers realitzen aportacions econòmiques puntuals, mentre que els segons estan més vinculats directament amb l’organització, ja sigui perquè participen en les seves activitats o estructura o perquè contribueixen a nivell financer de forma més estable. És per això que mantenir una bona atenció als donants i socis és fonamental per al bon funcionament d’una ONG.

Què és una bona comunicació en el Tercer Sector?

El paper estructural que juguen els socis i donants en el Tercer Sector fa que sigui molt important mantenir una correcta comunicació amb ells en tot el pla relacional d’una ONG, tant en la captació com en la fidelització. Com ja hem explicat, no són mers clients: són una part estructural de l’entitat.

 

Així, la comunicació amb els socis i donants d’una ONG va una mica més enllà de mantenir una bona atenció al client en una empresa. Però, què vol dir mantenir una bona comunicació?

 

  • Aportar un estil directe, amè i pròxim, enfront d’una comunicació avorrida, seriosa o uniforme.
  • Cuidar els canals de comunicació, no sols els més tradicionals, com el telefònic i el correu postal, sinó també les xarxes socials i canals de comunicació directes.
  • Conèixer als socis i donants i adaptar-se a ells: Qui són? Per què formen part de l’entitat? Què els agrada? Com més t’acostis a ells, millor podràs conèixer les seves preferències.
  • Personalitzar els teus missatges en la mesura que sigui possible.
  • Agrair la seva col·laboració, més enllà del moment de captació. Pots manar bons desitjos en dates especials, com a nadal o pasqües.
  • Fer-los saber que ets allí. No són un mer número, per tant, és important oferir la teva col·laboració i suport quan ho necessitin.
  • Tenir detalls amb ells. Pots enviar una felicitació en els aniversaris, o enviar algun obsequi, sense que sigui necessàriament material.

 

La majoria d’aquestes accions estan estretament vinculades amb la fidelització de clients. No tenen un retorn directe, però crear una bona comunicació amb els socis i donants farà que estiguin amb tu més temps i se sentin part de l’ONG.

 

Consells per a mantenir una bona atenció als socis i donants

Els donants i socis són el centre d’una ONG. És necessari invertir temps i diners a conservar-los, ja que d’ells depèn, en part, el futur de l’organització. A continuació llistem alguns consells que pots aplicar en el teu ONG per a treballar millor la teva comunicació:

  • Crea i mantingues una bona base de dades. En ella no sols han de figurar les dades principals, com a nom o dades de contacte, sinó que pots anotar les particularitats i característiques d’aquella persona, fins i tot les converses anteriors que hàgiu tingut.
  • El punt anterior et pot ajudar a elaborar una anàlisi d’audiència, per a classificar per tipologies d’edat, gustos o sector als teus donants i socis. Quant millor els coneguis, millor et podràs dirigir a ells.
  • Incorpora eines d’enviaments automàtics, però personalitzats. En funció del nom de donants i socis, executar enviaments personals per correu electrònic pot ser una tasca àrdua. Amb una eina automàtica t’estalviaràs temps. Per exemple, si tens anotada la data d’alta d’un soci, pots automatitzar un correu de felicitació, agraint a aquesta persona el seu compromís amb el teu ONG.
  • Facilita un canal de respostes ràpid i efectiu. Si no saben com dirigir-se a tu, perdràs possibilitats de captació i fidelització.

Com femcet pot ajudar-te en la comunicació amb socis i donants

Des de femcet treballem amb diferents entitats del Tercer Sector, establint una bona atenció als socis i donants per a la seva correcta captació i fidelització. Realitzem, sobretot, campanyes de benvinguda i agraïment a socis i donants, així com accions de fidelització, a través d’un equip professional i adequadament format.

T’interessa dur a terme accions de comunicació i atenció als socis i donants de la teva ONG amb femcet? Contacta amb nosaltres!

Ves al contingut