Què és l’ètica empresarial i els seus valors

Moltes empreses relacionen la seva ètica amb la responsabilitat social corporativa, i amb valors com la transparència i l’honestedat, volent aportar beneficis no quantitatius a la societat, com és el respecte al medi ambient o als drets humans, aconseguint d’aquesta manera un compromís i un impacte social de la seva activitat.

 

L’ètica corporativa i laboral es defineix en el codi ètic o el codi d’ètica empresarial, que estableix el marc de valors i principis pels quals es regeix l’empresa. És important que el codi ètic estigui a la disposició dels seus treballadors i treballadores, i que també es pugui donar a conèixer entre els seus clients o proveïdors perquè qualsevol persona pugui consultar-lo quan ho desitgi o en casos de donar-se algun conflicte laboral.

Què és l'ètica empresarial i els seus valors

Per què és important l’ètica empresarial

 

L’ètica i els valors d’una empresa, definits en el codi empresarial, són un element positiu i imprescindible per diferents motius:

 

  • Representen la cultura de l’empresa i milloren la imatge de marca.
  • Aporten confiança als consumidors, aconseguint el seu compromís amb l’empresa a l’hora d’adquirir un producte o servei.
  • Contribueix a crear un ambient laboral sa i respectuós, la qual cosa atreu talent i genera treballadors contents.
  • Això últim, al seu torn, es reflecteix en la motivació de la plantilla i en la producció de l’empresa.
  • Les empreses amb valors socials i honestos tenen una imatge positiva en la seva comunitat o entorn, la qual cosa pot portar a col·laboracions de gran valor entre entitats o empreses.

 

Valors empresarials en femcet

 

En el femcet som un centre especial d’ús de la Fundació d’Esclerosi Múltiple que vol donar resposta a les persones amb discapacitat física o sensorial que es troben fora del mercat laboral.

 

L’ètica empresarial de femcet està relacionada amb els següents valors:

  • Respecte a la persona i igualtat. Garantim el respecte a la persona en tots els seus àmbits, lluitant per la igualtat d’oportunitats i la no discriminació.
  • Compromís i transparència. Mantenim el compromís empresarial i social, treballant de manera transparent i generant valor i confiança amb els nostres clients.
  • Autorealització. Treballem per a aconseguir l’autorealització laboral i personal de les persones amb discapacitat física o sensorial.
  • Millora contínua i professionalització. Ens comprometem a millorar constantment els nostres serveis, oferint una qualitat excel·lent.
  • Valor afegit a les empreses. Creiem que incorporar diversitat en les plantilles genera beneficis i rendibilitat social.

 

Pots consultar el codi ètic empresarial de femcet aquí. Si t’interessa contractar els nostres serveis externalitzats, pots posar-te amb nosaltres a través d’aquest formulari.

Skip to content